lördag 21 november 2009

Eclipse, uppföljaren till Twilight & New moon!

Eclipse är en amerikansk romantisk fantasy/skräckfilm med planerad premiär den 30 juni 2010. Filmen är fortsättningen på New Moon och Twilight, baserad på den slående romanen Ljudet av ditt hjärta som är skriven av Stephenie Meyer. Filmen spelas in i Vancouver, inspelningen började 17 Augusti och förväntas vara klar 31 Oktober.

Sammanfattning och handling: En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt på hämnd - Bella befinner sig återigen i fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan Edward och Jacob. Hennes val kan blåsa liv i det gamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv och död. Men vad är vad?

Handling:

Bella och Edward är äntligen tillsammans igen och allt är bra i den lilla staden Forks. Men snart kan man läsa om mystiska försvinnanden och mord i den närliggande staden Seattle. Polisen misstänker en massmördare, men om man är medveten om vilka mytiska väsen som existerar i världen, som Bella och familjen Cullen, så vet man att det finns bara en vårdslös varelse som kan vara orsaken till en skräck som den i Seattle - en blodtörstig nyfödd vampyr. Vad familjen Cullen inte vet är att det är ett dussintal nyfödda som härjar i området. Vampyrerna har en historia av vampyrkrig i områden i Sydamerika, där vampyrer skapade arméer av nyfödda. Eftersom nyfödda vampyrer är otroligt starka kunde de utplåna alla vampyrer i ett område för att få ha människorna i området för sig själva. På det sättet kunde de "äta" varje natt utan att människorna skulle misstänka deras existens.

Victoria som svor hämnd på Edward för att han dödade Victorias partner - James, har skapat en armé av nyfödda för att döda Bella. Efter att någon främmande vampyr har varit i Bellas rum och tagit kläder och kuddar- saker med hennes doft så listar hon ut att det är henne de vill åt. När Jacob får reda på att det är Bella som är måltavlan vill han genast hjälpa till i kampen som väntar. Jacob får även med sig hela varg-flocken eftersom deras främsta uppgift är att skydda områdets människor från vampyrer. Vampyrena och varulvarna samarbetar nu för att förbereda sig inför kampen. Jasper, som har erfarenheter av vampyrarméer från sitt förra vampyrliv, visar hur man ska besegra de nyfödda. Eftersom nyfödda inte är erfarna kämpar, förlitar de sig på styrka och vansinne och är därför lätta att besegra.

Samtidigt tvingas Bella välja mellan sin vänskap med Jacob Black och sitt livs kärlek Edward Cullen. Kampen om Bellas hjärta har börjat. Hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan varulvar och vampyrer. Bella vill bli odödlig, men i avtalet med varulvarna har Cullens lovat att aldrig skapa en ny vampyr. Edward vill inte göra henne till vampyr. Han vill att hon ska leva ett lyckligt liv. Men Bella är säker på att hon inte kan leva ett lyckligt liv om hon inte får vara med Edward. Bella kommer på att det är något hon vill göra innan hon blir vampyr, hon vill att Edward ska älska med henne. Edward är osäker på om han kan kontrollera sig tillräckligt mycket för att inte döda henne om de skulle försöka. Edward friade i New Moon men Bella vill inte gifta sig, även om hon vet att hon inte kommer älska någon annan än Edward så är hon "inte den typen av tjej som gifter sig vid 18 års ålder". Bella kompromissar med Edward men det går inte som Bella tänkt sig, Edward går med på att försöka älska med henne efter att de har gift sig. Bella går motvilligt med på kompromissen och är plötsligt förlovad.

Familjen Cullen & Swan

Qiuleute-stammen Volturi Andra vampyrer Människor Källor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar